Θερινή Προετοιμασία Για την Β Λυκείου - 2πρ
13/05/2020

Θερινή Προετοιμασία Για την Β Λυκείου

Το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ άλλαξε!

Το 2πρ πρότυπο φροντιστήριο σε συνεργασία με τον Όμιλο Φροντιστηρίων Δύναμη προτείνει την θερινή προετοιμασία των μαθητών προς Β Λυκείου λόγω αλλαγής του νομοσχεδίου που επαναφέρει την τράπεζα θεμάτων και την συμμετοχή του βαθμού των τάξεων Α και Β Λυκείου για την εισαγωγή στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

 

Τι ισχύει:

Συγκεκριμένα για τους μαθητές της Β λυκείου (όπως και της Α) ισχύει ότι:

– Η Τράπεζα Θεμάτων θα χρησιμοποιηθεί κατά 50% στην επιλογή των θεμάτων στις προαγωγικές εξετάσεις της Β’ Λυκείου, ενώ το υπόλοιπο θα το επιλέγουν οι καθηγητές των σχολείων, οι οποίοι και θα βαθμολογούν τα γραπτά.
– Ο βαθμός τους στις εξετάσεις ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ τάξεων του λυκείου θα προσμετρηθεί στον υπολογισμό των μορίων εισαγωγής τους.
– Τα θέματα θα είναι ομαδοποιημένα με κριτήριο τον βαθμό δυσκολίας τους.

 

Επισήμανση σε γονείς και μαθητές:

Τα βασικά χαρακτηριστικά που θα θέλαμε να επισημάνουμε κυρίως για τους γονείς αλλά και τους μαθητές αυτής της κατηγορίας και χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής είναι τα ακόλουθα:

  1. Σε ότι αφορά την εισαγωγή τους στα Α.Ε.Ι. θα μετρήσει κατά 90% ο βαθμός των πανελλαδικών εξετάσεων και κατά 10% η σχολική βαθμολογία από όλες τις τάξεις του Λυκείου (Α, Β και Γ).
  2. Προσοχή! Το ποσοστό συμμετοχής που θα προέρχεται από την Α και από την Β λυκείου αντίστοιχα θα διαμορφώνεται με συνδυασμό από τα προφορικά και τις γραπτές προαγωγικές εξετάσεις, τα θέματα όμως θα προκύπτουν από την τράπεζα θεμάτων.
    Αυτό ειδικά το τελευταίο σημαίνει ότι οι προαγωγικές εξετάσεις λαμβάνουν χαρακτήρα “μικρών” πανελλαδικών που βέβαια διασφαλίζουν κατά πολύ το αδιάβλητο και την αξιοπιστία της βαθμολογίας.
  3. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό από τα προηγούμενα είναι απολυτά επιβεβλημένη η κατάλληλη και εξειδικευμένη προετοιμασία για την επιτυχή αντιμετώπιση των παραπάνω

ΠΑΡΟΧΕΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ

Η επιτυχία χτίζεται από το καλοκαίρι και οι παροχές μας είναι οι παρακάτω:

  1. Ομοιογενή 4μελή – 6μελή τμήματα ανάλογα με το γνωστικό αντικείμενο για την απόλυτη επιτυχία.
  2. Ιδιαίτερα μαθήματα
  3. Διαδικτυακά μαθήματα
  4. Εκπαίδευση από έμπειρους και καταρτισμένους καθηγητές.
  5. Βιβλία και σημειώσεις από έμπειρους και εξειδικευμένους καθηγητές με επιτυχίες στις προαγωγικές τους εξετάσεις και εν συνεχεία στις πανελλαδικές εξετάσεις.
  6. Διδακτική ώρα διάρκειας 50 λεπτών.
  7. Δωρεάν επιπλέον ώρες (αν χρειαστεί) εκτός προγράμματος για κάλυψη κενών.
  8. Δωρεάν για τους μαθητές Λυκείου του φροντισηρίου, παρέχεται ένα ολοκληρωμένο και έγκυρο Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού, το οποίο φανερώνει την κλίση και επαγγελματική κατεύθυνση που ταιριάζει στον εκάστοτε μαθητή, μέσα από έναν συνδυασμό πληροφοριών που συλλέγεται μέσω συνεντεύξεων και χορηγήσεων ποικίλων τεστ.
  9. Διαγνωστικά τεστ
  10. Διαγωνίσματα και tests : Τα θερινά τμήματα θα γράψουν εβδομαδιαία τεστ για τακτική επανάληψη της ύλης και διαγωνίσματα την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου και μετά από σύντομη επανάληψη θα συνεχίσουν το χειμερινό τους πρόγραμμα.

Η  ΠΡΟΤΑΣΗ   ΜΑΣ

 Μετά την ιδιαίτερη φετινή σχολική χρονιά και όσες δυσκολίες προέκυψαν σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, κρίνεται απαραίτητη η καλοκαιρινή προετοιμασία των μαθητών.

 

Στο φροντιστήριο ξεκινά ο διετής κύκλος σπουδών ο οποίος βασίζεται στα μαθήματα της Β Λυκείου αλλά και στην προετοιμασία της Γ Λυκείου ήδη από πιο νωρίς.

Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα θερινών μαθημάτων περιλαμβάνει μαθήματα Προσανατολισμού που καλύπτουν απόλυτα τις ανάγκες των μαθητών για το σχολείο.

 

Επίσης εισάγει από 1 ώρα προετοιμασίας για την Γ Λυκείου στα Μαθηματικά και 1 ώρα προετοιμασίας για την Γ λυκείου στη Φυσική.

 

Οι βασικοί στόχοι του προγράμματος σπουδών της Β΄ Λυκείου είναι :

  • η κάλυψη κενών από την Α Λυκείου
  • η κατανόηση από νωρίς νέων εννοιών και η ειδική επιστημονική ορολογία στα πιο απαιτητικά μαθήματα
  • η έγκαιρη ολοκλήρωση της ύλης της επόμενης χρονιάς ώστε να αντιμετωπίζουν με άνεση θέματα αυξημένης δυσκολίας.
  • η εισαγωγή στην ύλη στα μαθήματα εκείνα που εμπεριέχουν γνώσεις απαραίτητες για τη Γ΄ Λυκείου και η ταυτόχρονη προετοιμασία για την Γ Λυκείου στα βασικά μαθήματα
  • η βελτίωση του γνωστικού επιπέδου
  • η οργάνωση του τρόπου διαβάσματος ώστε να γίνει πιο αποδοτικό.
  • η εξοικείωση των μαθητών με την ύλη των Εξετάσεων από τη Β΄ Λυκείου τους δίνει μεγάλη αυτοπεποίθηση και σιγουριά που αντισταθμίζει σε ένα βαθμό το άγχος των Πανελληνίων.

Με το Νέο Εξεταστικό Σύστημα, που οι υποψήφιοι εξετάζονται σε τέσσερα μαθήματα, διευρύνεται η ύλη των μαθημάτων αυτών και αναλογικά αυξάνεται η δυσκολία τους.

 

Το  φροντιστήριο έχει θεσπίσει ένα κατάλληλο και ευέλικτο θερινό πρόγραμμα προετοιμασίας για μαθητές που θα φοιτήσουν την προσεχή χρονιά 2022-2023 στην Β λυκείου και θα αφορά τα βασικά μαθήματα:

  1. Mαθηματικά
  2. Φυσική
  3. Χημεία
  4. Ελληνικά
  5. Μαθήματα Προετοιμασίας για Γ Λυκείου
  6. Αρχαία
  7. Λατινικά

 

Η διάρκεια του θα είναι 2 μήνες ώστε να αρχίσει να στήνεται η υποδομή στα προαναφερθέντα μαθήματα.

Έναρξη και λήξη των μαθημάτων θα είναι 1/6/2022 30/7/2022.

 

Μέρες και Ώρες Θερινής Προετοιμασίας

-Ημέρες: Τρίτη – Παρασκευή

-Ώρες: Πρωινές

 

—-> Για προεγγραφές μέχρι και Παρασκευή 21 Μαΐου 2022 θα υπάρξει έκπτωση 20%.

 

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς-μαθητές για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε καθημερινά μαζί μας με τους παρακάτω τρόπους:

Α) Επισκεπτόμενοι την ιστοσελίδα μας www.2pr.gr

Β) Τηλεφωνικά στην γραμματεία του φροντιστηρίου 210-2849277 είτε με την διεύθυνση του φροντιστηρίου ( κ Καϊμακά και 6974011190 κ. Κωνσταντίνος Παπανικολόπουλος).

 

Τα μαθήματα θα διεξαχθούν, είτε δια ζώσης, είτε διαδικτυακά, ανάλογα με τις εξελίξεις.

  

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΘΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Β ΛΥΚΕΙΟΥ – ΘΕΤΙΚΗ

 

Αναλυτικά το θερινό πρόγραμμα σπουδών ανά εβδομάδα παρουσιάζεται παρακάτω:

Έκθεση 2
Μαθηματικά 3 + 1*
Φυσική 3 + 1*
Χημεία 2
Σύνολο Ωρών ανά Εβδομάδα 10 + 2*

* Προετοιμασία για Γ Λυκείου