Τεχνολογία - Εκπαίδευση Η Άλλη Όψη - 2πρ

Τεχνολογία – Εκπαίδευση Η Άλλη Όψη

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια ζούμε κυριολεκτικά στην εποχή της απολυτής εξάρτησης από την τεχνολογία σε όλους σχεδόν τους τομείς δραστηριοτήτων μας.

Αυτή είναι σίγουρα η μια όψη που φωτογραφίζει την πρόοδο την ταχύτητα εξέλιξης στις επιστήμες και κατ επέκταση στις ανάγκες της καθημερινοτητάς μας. Αυτή βέβαια είναι η καλή όψη της τεχνολογίας που ανοίγει δρόμους.
Υπάρχει όμως και η άλλη που χρήζει προσοχής. Τα νέα παιδιά που πλέον μεγαλώνουν πλήρως εξαρτώμενα από τα κινητά ,τα ταμπλετ και ότι έχει να κάνει με «κουμπιά και οθόνες» έχουν αρχίσει εδώ και χρόνια να παρουσιάζουν σε μεγάλα ποσοστά αδυναμία έκφρασης, επικοινωνίας, έλλειψη συνδυαστικής σκέψης και προβλήματα σε κάθε τι που απαιτεί κατανόηση ,συλλογιστική και αυτενέργεια.

Το αποτέλεσμα βέβαια αυτής της κατάστασης φαίνεται πλέον καθαρά στις επιδόσεις τους στα δυο βασικά μαθήματα Γλώσσα-Ν.Ελληνικα και Μαθηματικά.

Το πρώτο επηρεάζεται πολύ αρνητικά από τα προηγούμενα που ανέφερα γιατί κάθε είδος έντυπου ,εγκυκλοπαίδειας, λογοτεχνικών ,ιστορικών βιβλίων έχει αντικατασταθεί από τα ηλεκτρονικά μέσα και μάλιστα στην πιο ανούσια μορφή τους, «Facebook,Instagram…».

Το δεύτερο πάλι δυστυχώς επιδεινώνεται συνεχώς γιατί με την διαρκή ενασχόληση με τα ηλεκτρονικά μέσα εκλείπει η αυτενέργεια, η συλλογιστική,συνδυαστική σκέψη,επίλυση προβλημάτων που σιγά σιγά οδηγούν στα ανώτερα μαθηματικά όπου εκεί πια φαίνεται η αδυναμία και το χάλι στα αποτελέσματα εξετάσεων και ειδικά των πανελλαδικών.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ «2ΠΡ-ΠΡΟΤΥΠΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ»

Το φροντιστήριο μας ως απόλυτα εξειδικευμένο θετικό φροντιστήριο έχει δημιουργήσει ένα οργανωμένο πρόγραμμα ειδικά για τους μαθητες της Α και Β λυκείου που είναι άλλωστε η τελευταία ευκαιρία για να χτίσουμε τις βάσεις ειδικά στα θετικά μαθήματα πριν το παιδί μπει στη διαδικασία της προετοιμασίας για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *