Θερινή Προετοιμασία Για την Α΄ Λυκείου - 2πρ
13/05/2020

Θερινή Προετοιμασία Για την Α΄ Λυκείου

Το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ άλλαξε!

Το 2πρ πρότυπο φροντιστήριο σε συνεργασία με τον Όμιλο Φροντιστηρίων Δύναμη προτείνει την θερινή προετοιμασία των μαθητών προς Α Λυκείου λόγω αλλαγής του νομοσχεδίου που επαναφέρει την τράπεζα θεμάτων και την συμμετοχή του βαθμού της Α Λυκείου για την εισαγωγή στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

 

Τι ισχύει:

Συγκεκριμένα για τους μαθητές της Α λυκείου ισχύει ότι:

– Η Τράπεζα Θεμάτων θα χρησιμοποιηθεί κατά 50% στην επιλογή των θεμάτων στις προαγωγικές εξετάσεις της Α’ Λυκείου, ενώ το υπόλοιπο θα το επιλέγουν οι καθηγητές των σχολείων, οι οποίοι και θα βαθμολογούν τα γραπτά.
– Ο βαθμός τους στις εξετάσεις ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ τάξεων του λυκείου θα προσμετρηθεί στον υπολογισμό των μορίων εισαγωγής τους.
– Τα θέματα θα είναι ομαδοποιημένα με κριτήριο τον βαθμό δυσκολίας τους.

 

Επισήμανση σε γονείς και μαθητές:

Τα βασικά χαρακτηριστικά που θα θέλαμε να επισημάνουμε κυρίως για τους γονείς αλλά και τους μαθητές αυτής της κατηγορίας και χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής είναι τα ακόλουθα:

 1. Σε ότι αφορά την εισαγωγή τους στα Α.Ε.Ι. θα μετρήσει κατά 90% ο βαθμός των πανελλαδικών εξετάσεων και κατά 10% η σχολική βαθμολογία από όλες τις τάξεις του Λυκείου (Α, Β και Γ).
 2. Προσοχή! Το ποσοστό συμμετοχής που θα προέρχεται από την Α και από την Β λυκείου αντίστοιχα θα διαμορφώνεται με συνδυασμό από τα προφορικά και τις γραπτές προαγωγικές εξετάσεις, τα θέματα όμως θα προκύπτουν από την τράπεζα θεμάτων.
  Αυτό ειδικά το τελευταίο σημαίνει ότι οι προαγωγικές εξετάσεις λαμβάνουν χαρακτήρα “μικρών” πανελλαδικών που βέβαια διασφαλίζουν κατά πολύ το αδιάβλητο και την αξιοπιστία της βαθμολογίας.
 3. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό από τα προηγούμενα είναι απολυτά επιβεβλημένη η κατάλληλη και εξειδικευμένη προετοιμασία για την επιτυχή αντιμετώπιση των παραπάνω.

ΠΑΡΟΧΕΣ ΤΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ

Η επιτυχία χτίζεται από το καλοκαίρι και οι παροχές μας είναι οι παρακάτω:

 1. Ομοιογενή 4μελή – 6μελή τμήματα ανάλογα με το γνωστικό αντικείμενο για την απόλυτη επιτυχία.
 2. Ιδιαίτερα μαθήματα
 3. Διαδικτυακά μαθήματα
 4. Εξειδίκευση σε θετικές επιστήμες, θεωρητικές επιστήμες, Επιστήμες υγείας και Επιστήμες οικονομίας και πληροφορικής.
 5. Εκπαίδευση από έμπειρους και καταρτισμένους καθηγητές.
 6. Βιβλία και σημειώσεις από έμπειρους και εξειδικευμένους καθηγητές με επιτυχίες στις προαγωγικές τους εξετάσεις και εν συνεχεία στις πανελλαδικές εξετάσεις.
 7. Διδακτική ώρα διάρκειας 50 λεπτών.
 8. Δωρεάν επιπλέον ώρες (αν χρειαστεί) εκτός προγράμματος για κάλυψη κενών.
 9. Δωρεάν για τους μαθητές Λυκείου του 2πρ, παρέχεται ένα ολοκληρωμένο και έγκυρο Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού, το οποίο φανερώνει την κλίση και επαγγελματική κατεύθυνση που ταιριάζει στον εκάστοτε μαθητή, μέσα από έναν συνδυασμό πληροφοριών που συλλέγεται μέσω συνεντεύξεων και χορηγήσεων ποικίλων τεστ.
 10. Διαγνωστικά τεστ
 11. Διαγωνίσματα και tests : Τα θερινά τμήματα θα γράψουν εβδομαδιαία τεστ για τακτική επανάληψη της ύλης και διαγωνίσματα την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου και μετά από σύντομη επανάληψη θα συνεχίσουν το χειμερινό τους πρόγραμμα.

Η  ΠΡΟΤΑΣΗ   ΜΑΣ

 Μετά την ιδιαίτερη φετινή σχολική χρονιά και όσες δυσκολίες προέκυψαν σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, κρίνεται απαραίτητη η καλοκαιρινή προετοιμασία των μαθητών.

Το  φροντιστήριο έχει θεσπίσει ένα κατάλληλο και ευέλικτο θερινό πρόγραμμα προετοιμασίας για μαθητές που θα φοιτήσουν την προσεχή χρονιά 2021-2022 στην Α λυκείου και θα αφορά τα βασικά μαθήματα:

 1. Mαθηματικά
 2. Φυσική
 3. Χημεία
 4. Ελληνικά.
 5. Αρχαία

 

Η διάρκεια του θα είναι 2 μήνες ώστε να αρχίσει να στήνεται η υποδομή στα προαναφερθέντα μαθήματα.

 Έναρξη και λήξη των μαθημάτων θα είναι  1/6/2021 30/7/2022.

 

Μέρες και Ώρες Θερινής Προετοιμασίας

 • Ημέρες: Τρίτη – Παρασκευή
 • Ώρες: Πρωινές

Για προεγγραφές θα υπάρχει έκπτωση 20%

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς – μαθητές για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε καθημερινά μαζί μας με τους παρακάτω τρόπους:

Α) Επισκεπτόμενοι την ιστοσελίδα μας www.2pr.gr

Β) Τηλεφωνικά στην γραμματεία του φροντιστηρίου 210-2849277 είτε με την διεύθυνση του φροντιστηρίου : 6947203954 κ. Νεφέλη Καϊμακά ( Θεωρητικές Επιστήμες ) & 6974011190 κ. Κωνσταντίνος Παπανικολόπουλος ( Θετικές Επιστήμες ) .

 

Τα μαθήματα θα διεξαχθούν, είτε δια ζώσης, είτε διαδικτυακά, ανάλογα με τις εξελίξεις.

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΘΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Α ΛΥΚΕΙΟΥ

 

Αναλυτικά το θερινό πρόγραμμα σπουδών ανά εβδομάδα παρουσιάζεται παρακάτω:

Έκθεση 2
Μαθηματικά 3
Φυσική 3
Χημεία 2
Σύνολο Ωρών ανά Εβδομάδα 10